Vi ønsker at middagsselskaper over 10 personer forhåndsbestiller

mat fra vår selskapsmeny her

(Vi har også julemeny til selskap

gjeldende fra 8. november her)

 

Høstens Meny:

 

Helan & Halvan

Helan er hovedrett og Halvan er forrett/smårett.

(Primører kan variere litt fra Helan til Halvan)

Whole & Half, Whole is a main course and Half is a starter

 

 

Øl-braisert Lammeskank,

Serveres med brent kål braisert i eplemost,

tyttebær, potetpuré og ølsaus

Beerbraised Lambshank, served with applebraised and burnt cabbage,

lingonberries, potatoe puré and beer sauce

Allergener: bygg, melk, selleri

Ølanbefaling: Ægir Rallar

Akevittanbefaling: Oslo Siemers

 

Ovnsbakt Hardangerørret

Servert med skogsopp, glasert persillerot, gulerøtter og eplesaus med timian.

Oven baked trout from Hardanger. Served with mushrooms, sugar- coated parsley root,

carrots and apple sauce with thyme

Allergener: melk, fisk

Ølanbefaling: Austmann Them Apples

Akevittanbefaling: Gilde Taffel

 

 

Pannestekt kalvebrissel

Servert med rosenkål, bacon og pære, og sursøt løk-krem.

Pan fried veal sweetbread, served with brussle sprouts, bacon, pear,

and sweet and sour onion cream

Allergener: hvete, melk, sulfitt

Ølanbefaling: Frydenlund Bayer

Akevittanbefaling: Gammel Opland

 

 

Ytrefilet av hest

Servert med karamellisert selleripuré, fermentert gulrot,

potetkake og bjørnbærsaus.

Horse sirloin, served with caramelized celery puré, fermented carrots,

pommes anna and blackberry sauce

Allergener: melk, hvete

Ølanbefaling: Kinn Pryl

Akevittanbefaling: Gilde Fjøllmat

 

 

Håndverkerstuenes hjemmelagde pølser

Servert med potetmos, syltet løk og agurk, og husets sennep og kestjup.

Vår klassiker!

Homemade sausages, served with mashed potatoes, pickled onion

and cucumber, and our house mustard and ketchup. Our classic!

Allergener: melk

Ølanbefaling: Lervig Perler for Svin

Akevittanbefaling: Lysholm Linie Double Cask

 

 

 

 

 

Du kan også få:

 

Dølagris.

(Spør din servitør hvilken del av grisen som serveres i dag.)

Serveres med potetmos og sesongens grønnsaker.

Norwegian homegrown pig, served with mashed potatoes

and vegetables of the season

Allergener: Melk

295,-

Ølanbefaling: EC Dahls Bolt IPA

Akevittanbefaling: Lysholm Linie

 

 

Danske smørbrød:

En med skagenrøre med røkt majones og løyrom.

En med ribbe, syltet kål, agurk, ristet gresskarkrem og poppet grisesvor.

Danish open sandwishes. One with seafood, smoked mayonnaise and whitefish roe. The other with ribs, pickled cabbage, roasted pumpkin cream, and popped pig rind

Allergener. hvete, bygg, rug, melk, egg, skalldyr, fisk, sennep

195,-

Ølanbefaling: Prøv ut to forskjellige fra tapp, spør din servitør

Akevittanbefaling: Løiten Fisk & Skalldyr/Gilde Juleakevitt

 

 

Ost- og bacon pai

Med purre, tørrsaltet bacon og västerbottenost.

Bacon- and cheese pie. With leek, drysalted bacon and swedish hard cheese

Allergener: hvete, melk, egg

165,-

Ølanbefaling: Borg Leifur

Akevittanbefaling:Fru Lysholm

 

 

Kremet Fiskesuppe med dagens fangst,

sesongens grønnsaker, urteolje og krutonger.

Servers med brød.

Creamed Fish Soup with the fish of the day, seasonal

vegetables, herb oil, and croutons.Served with bread.

Allergener: Melk, fisk, bløtdyr, skalldyr, hvete, rug, sennep

145,-

Ølanbefaling: EC Dahls Lamo Wit

Akevittanbefaling: Løiten Fisk & Skalldyr

 

 

 

Ekstra tilbehør

 

Ovnsstekte poteter

Ovenbaked potatoes

Allergener: egg

kr 55,-

 

Brød med smør

Bread with butter

Allergener: gluten, laktose

kr 35,-

 

Stekte grønnsaker

Panfried vegetables

 kr 35,-

 

Grønn salat

Green Salad

kr 25,-

 

 

Desserter/Dessert

 

Tilslørte Håndverkerpiker.

Vår egen twist på den tradisjonelle norske desserten,

med nyrsorbet, crumble og epler.

Our own twist of the traditional Norwegian dessert,

with icelandic fresh cheese sorbet, crumble and apples

Allergener: hvete, melk, egg

105,-

Ølanbefaling: Lervig 3 bean stout

Akevittanbefaling: Gammel Opland Edel Madeira

 

 

Salt- karamellkake,

Kirsebærmarengs, sjokolade, kirsebær-gelé og

kirsebær- og porter sorbet

Salty caramellcake, with cherry marengue, chocolate,

cherry-gelé and cherry- and porter sorbet

Allergener: hvete, egg, melk

135,-

Ølanbefaling: Frydenlund Julebokk

Akevittanbefaling: Gilde Maquavit

 

 

Tre typer hjemmelaget smågodt

For deg som bare vil ha noe lite og søtt

Three pieces of homemade sweets

Allergener: melk, eventuelt nøtter. Spør din servitør

95,-

Ølanbefaling: Prøv noe sterk og mørkt fra tapp, spør din servitør

Akevittanbefaling: Gammel Opland Edel Portvin

 

 

Tre typer nordiske oster med tilbehør.

Three kinds of nordic cheese, with sides

Allergener; melk, hvete, rug, hasselnøtter

145,-

Ølanbefaling: Kinn Bøvelen

Akevittanbefaling: Gilde Non plus Ultra

 

 

KONTAKT OSS

ÅPNINGSTIDER

BESTILL BORD

MENY

Håndverkerstuene, Rosenkrantzgate 7, (inng. Kristian IV's gt.) 0159 Oslo - Tlf: 22 42 07 50 - e-post: bord@hvks.no

Siden er laget av frekkstrek.no